25. sept 2009

ÕUNA-APELSINIMARMELAAD




















Meie talvehommikute kohvikõrvane on õuna-apelsinimarmelaad röstsaial. Mmmm, imehea.
Mina teen seda marmelaadi suuremas koguses, sest seda kulub meil talvel ohtralt. Mõnikord panen ka rullbiskviidi või tordikihtide vahele.

2 apelsini
4 ōuna
4 dl vett
1 kg moosisuhkrut

Valmistusviis
  1. Pese apelsin korralikult, lõika ära nii palju valget osa kui võimalik, tükelda.
  2. Koori ja puhasta südamikest ning tükelda ka õunad väikesteks tükkideks.
  3. Pane kõik potti, lisa vesi ja suhkur.
  4. Keeda u 15 minutit, sega samaaegselt.
  5. Jahuta u 15 minutit ja alles siis pane purki ning sule õhukindlalt.
Retsepti leidsin Toidutarest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar