30. sept 2009

KANEELIKUKLID















Tainas:


25 g toasooja pärmi
2,5 dl käesooja piima
8 dl jahu
100 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1tl soola
0,5 sl kardemoni

Vahele:


50 g pehmet võid
3 tl kaneeli
5 spl suhkrut

Määrimiseks

1 muna

Hõõru pärm soola ja vähese suhkruga vedelkas. Kalla juurde käesoe piim ning sega läbi. Lisa kardemon, ülejäänud suhkur ja pool jahust, sega segamini. Viimaks lisa vähehaaval ülejäänud jahu ja tükikaupa toasoe või; sõtku seni, kuni tainas lööb kausi servade küljest lahti. Vormi tainast pall, puista jahuga üle ja jäta sooja kohta räti alla 1 tunniks kerkima.

Rulli tainas lahti, määri see pehme võiga, puista peale kaneel ja suhkur. Keera tainatükk rulli ning lõika umbes 2 cm laiusteks viiludeks. Säti need viilud ahjuplaadile ja pintselda üle munaga.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit. Lase räti all jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar