12. juuli 2013

Nigella šokolaadikook

See retsept oli mul juba päris mitu aega järjehoidjates olemas. Ikka lükkasin tegemist edasi.  Nüüd tegin ära. Üle ühe tüki süüa ei kannata - niiiiii šokolaadine ikkagi. Ja ausalt - mu ettekujutus jahuta šokolaadikoogist oli siiski midagi muud...

Põhi:
  • 250 g tumedat šokolaadi
  • 125 g toasooja võid
  • 6 muna (2 tervet, 4 eraldatud)
  • 175 g tuhksuhkrut
Kate:
  • 400 ml vahukoort
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl rummi (paar tilka rummiessentsi)
Sulata šokolaad veevannil. Lase võil sulada šokolaadis. Jahuta. Vahusta 2 tervet muna ja 4 munakollast 75 g tuhksuhkruga. Sega hulka šokolaadimass. Vahusta 4 munavalget 100 g tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Lõpuks sega vahustatud munavalged ettevaatlikult muna-šokolaadisegule alt üles tõstes, et õhk välja ei läheks. Vala segu 24 cm lahtikäivasse vormi ja küpseta 180 kraadi juures 35 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda. Eemalda vorm ja aseta kook serveerimisalusele. Vahusta vahukoor vanillisuhkru ja rummiga. Kata kook vahukoorega ja kaunista kas marjade või kakaopulbriga.

2 kommentaari:

  1. Anonüümne15.07.13 02:48

    Välja näeb küll vääga isuäratav...
    Heltsu olen :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Usu, on paremaid asju. Mitte, et see nüüd halb oleks olnud, kuid ma ei ole suurem asi šokolaadisõber ja seetõttu ilmselt see kook jäi mulle kaugeks :P Kujutasin ette, et see on seest selline pehme ja veidi ehk isegi voolav.

      Kustuta