23. okt 2009

TORDIPULBRI-KOHUPIIMAKOOK















Selle kohupiimakoogi retsept on vist lausa kohustuslik riputada blogisse, mis mingilgi määral seotud küpsetamise või kokkamisega.
Minul on arvestatud kogused nii, et saaks ikka korraliku suure plaaditäie kooki ja millel oleks ka paksust veidi.


Vaja läheb siis:

2 pakki Vilma tordipulbrit
4 pakki lahjat kohupiima
400 g hapukoort
4 muna
100 g taluvõid
4 spl suhkurt

Kohupiim segada munade, suhkru ja hapukoorega.
Ahjuplaat määrida võiga ja esimeseks kihiks puistada pool pakki tordipulbrist. Sellele asetada mõned pisikesed killud võid ja siis osa kohupiimasegust. Järgmiseks jälle tordipulber jne. Viimaseks kihiks peab jääma tordipulber, millele jälle asetada peale väikesed võitükikesed. Küpsemise ajal võiks veel ahju vaadata ja, kui kuskil on paljas pulber, siis võiks sinnagi veel võid peale panna. Küpsetada 200 kraadi juures niikaua, kuni kook on pealt kenasti kuldne.

Mina ei ole seda kooki kunagi teinud ilma lisanditeta. Ja nendeks kasutan õunu, rabarberit, virsikuid, banaani või hoopis koduseid, oma põõsast korjatud, marju.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar