29. nov 2009

ADVENDIAEG


Meie peres on mõnus traditsioon käia igal advendipühapäeval metsas. Viime loomadele porgandit ja väikese kotiga oma põllul kasvanud viljateri.


Noh, et nemad ka tunneks, et aasta kõige imelisem aeg on alanud :)
Korjan siis alati ka sammalt, oksi, käbisid ning nikerdan mõned jõuluseaded valmis. Tänased nikerdamised on siin kahel pildil näha - ei midagi erilist, lihtsad ja kodukootud.

Ilusat jõuluootust kõigile!

24. nov 2009

VEST vol. 5


Jällegi üks tellimustöö, mis oli mulle paras väljakutse just oma palmikute poole pealt. Ma ei olnud oma sada aastat ühtki palmikut enam kudunud, aga tulid välja küll.
Materjaliks täisvillane lõng.

20. nov 2009

KÜBAR



Kuna hetkel on paar asja pooleli, siis näitan rahvale hoopis üht suvist käsitööd. Selle mõnusa kübara tegin oma pisikesele tütrele. Suvel asendamatu asi. Eeskujuks olid Ilutegija blogist avastatatud kübarad.

17. nov 2009

LILL


Erinevaid blogisid uurides, selgus, et väga paljud on teinud seda imenunnut lille. Ja kuna ma eelmisel nädalal ostsin endale elutuppa uued kardinad, mis olid natuke liiga pikad, siis jäid sellised mõnusad ribad üle, millest tahtsin proovida kindlasti neid lilli teha.

Selline sai siis minu esimene lill. Südamiku jaoks ajasin mõned pärlid niidile ja kinnitasin lille keskele. Ja selle esimese lillega sai minust sõltlane, sest ma tahan nüüd neid ju juurde teha...

13. nov 2009

RISTPISTE


Ristpiste on selline tore tikkimisviis, mida ma ikka aegajalt olen teinud. Natuke oma käsitöökapis tuuseldades, leidsin, et mul on neli erinevat rispiste asjakest aegade jooksul pooleli jäänud. Häbilugu küll!!! Tegin algust kõige väiksema ja lihtsama asjaga. Loodan ka ülejäänud varsti valmis saada.

8. nov 2009

KIRJU KÜPSISERULL


Selle maitsva küpsiserulli meisterdas Karl isadepäevaks.
Selleks läks vaja:

2 pakki kodumaiseid küpsiseid
100g võid
1 purk kakaoga kondenspiima
150 g marmelaadi
pähkleid, rosinaid

Sulata või ja sega kakao-kondenspiimaga. Tükelda küpsised ning lisa marmelaadi ja rosinate-pähklitega kakaosegule. Sega hoolikalt, tõsta toidukilele. Keera koos kilega tihedaks rulliks ja pane külma tahkuma.

5. nov 2009

PÄKAPIKK


Nad piiluvad juba hoolega...
Tegelikult ootan ma jõuluaega mitmel põhjusel ja väga-väga. Mõned tähtsad sünnipäevad on tulemas vahetult enne jõule ja no siis need jõulud ise. Imeilus aeg...

4. nov 2009

BEEBIPAPUD















Leidsin Buffini blogist vahvate beebipapude õpetuse ja proovisin eile õhtul need kohe järgi. Nende tegemine on imelihtne ja sain nad ikka väga ruttu valmis.
Kellele need nüüd aga minna võiks... seda ma esialgu küll ei tea.

2. nov 2009

VEST vol. 4














Ja veel üks pisike tellimustöö. Vestike kuulub väikesele Emilile!
Et endal igav teha ei oleks, siis vahetasin natuke värve, lisasin paar heegeldatud lilleõit ja tikkisin kassile ka vurrud. Ma mõtlen, et vurrud annavad talle natuke ilmekust juurde. Imelik, et mustris neid olemas ei ole...